Vanliga frågor
Hur kan jag bestämma stenkraven för min gabion ?
I snitt krävs runt 1,65 ton stenar för en kubikmeter gabioner – beroende på hur noggrant de fördelas. Dessutom beror värdet på stendensiteten och luckorna, så vi kan inte ta något ansvar för den beräknade kvantiteten.
Vilken stenstorlek passar mina gabioner ?
Stenstorleken beror på maskstorleken och korgens djup. Maskstorleken 5 x 5 cm är idealisk för stenar med en kornstorlek på 32-56 mm. Stenar för maskstorleken 5 x 10 cm bör ha en minsta kornstorlek på 45-125 mm och för den stora maskstorleken 10 x 10 cm bör de vara minst 80-120 mm stora. Endast småkorniga stenar är lämpliga för upphöjda bäddar eller gabioner med ett djup på 10 cm. Ju mindre sten, desto lättare är det att uppnå ett jämnt fyllnadsresultat.
Vilket förarbete som krävs innan konstruktion ?
På grund av de färdiga gabionernas höga vikt måste undergrunden vara stabil. Att komprimera undergrunden är därför vettigt. Du behöver dock inte lägga en komplett grund. Stenkorgarna är riktade horisontellt. Tippskyddet bör betongas innan gabionerna sätts upp. Vår rekommendation: Placera helt enkelt en trädgårdsfleece under gabionen så att inget gräs kan växa in i stenkorgen.
Hur fylls gabioner korrekt ?
Efter att ha hängt distanserna, placera först träbitar över dem för att skydda dem från fallande stenar. Du kan dra ut trästängerna igen så fort det ligger ett lager stenar på dem. Lägg sedan stora stenar i korgarna för hand. Placera dessa så nära varandra som möjligt och med den plana sidan mot visningsytan. Om stenarna har en mindre kornstorlek kan du hälla dem i gabionen. Använd bara en hink eller ett KG-rör för detta. Stenarna är omedelbart på önskad plats. Dessutom är gallren skyddade från mekanisk påfrestning.
Vi tar inget ansvar för skador på människor eller andra föremål.
Vilka gabioner ska jag använda för mitt projekt ?
Du kan kontakta oss via vår kontaktsida! Vi hjälper dig gärna.
Vad behövs distanserna / distanserna till och ingår de ?
Distansbrickor medföljer alla våra gabioner. Genom att hänga distansbrickorna mellan gabionens sidogaller fördelas belastningen av stenarna jämnt över gallren. Detta kan förhindra att gallren buktar ut. Hängning måste göras framifrån och bakifrån. Fördela distanserna jämnt över visningsområdet på ett avstånd av 15-25 cm.
Vi beräknar cirka 15 stycken per kvadratmeter visningsyta. Om du behöver mer kan du få dem HÄR förvärva.
Våra stabila, runda pelare kräver inga distanser. För fyrkantiga pelare behövs endast distanser med ett tvärsnitt på 32x32 cm.
Kan gabiongallren förkortas ?
Eftersom gallren är ytbehandlade med korrosionsskydd är en värmealstrande skärprocess (t.ex. böjning eller sågning) inte tillrådlig. Detta kommer att skada skyddet. Du kan dock korta gallren med bultsaxar. När klippning inträffar sträcker sig den elektropläterade beläggningen över kanten på snittytan och ger skydd. En oxidationspunkt bildas i mitten av snittytan, men ökar inte i storlek. Om ett varmförzinkat galler kapas ska gränssnitten behandlas med zinkspray.
Mörka fläckar kan ibland ses vid svetspunkterna. Var kommer dessa ? ifrån
Den galvaniska beläggningen omsluter svetspunkterna under svetsning. Det betyder att de är skyddade från korrosion.
På nygalvaniserade galler syns fortfarande små spår av rök (sot). Dessa produktionsrelaterade fläckar tvättas bort efter några regnskurar. Det kan också finnas vita, pulveraktiga rester på gallren. Dessa produktionsrelaterade fyndigheter är ofarliga. De sköljs också bort av regn med tiden.
Behöver jag ett tippskydd / staketstolpe ?
Vi rekommenderar en Tippskydd från en höjd av 100 cm och ett djup på mindre än 30 cm. Stolparna är ingjutna i stallmarken ca 60-80cm djup. Om det redan finns en stiftelse kan du Postskor användas. Dubbla dem helt enkelt på fundamentet och skjut stolparna över det långa skaftet. Placera sedan gabionen över stolparna. Se till att dessa ska sticka ut minst två tredjedelar i gabionen! Det är inte nödvändigt att fästa stenkorgen på stolpen. Genom att fylla den med stenar täcks stolparna å ena sidan, och å andra sidan blir stolparna och stenarna fastkilade så att gabionen står stadigt och inte kan välta.
Minst två stolpar bör användas för enskilda element eller minst en stolpe per linjär meter för gabioner i en komposit.
Kvalitetsegenskaper hos vårt trådnät
Vår tråd har en Diameter 4 mm. Under de senaste decennierna har detta värde visat sig vara den idealiska styrkan för att... hållbar stabilitet, samt en överkomligt pris att säkerställa.
Genom hög skjuvhållfasthet av svetspunkterna är våra Trådnät mycket stabilt. Dessutom har tråden en högre draghållfasthet till (>450 N/mm²) än andra produkter.
De Kvalitet gallret tas bort med jämna mellanrum verifieras av oberoende laboratorier, där svetspunkternas skjuvhållfasthet och trådens draghållfasthet undersöks. Dessutom finns en Saltdimmatest enligt DIN EN ISO 9227. Detta intygar att rutnäten har en Hållbarhet över 3 000 timmar. Beläggningstjockleken är minst 275 g/m².